2014. nov 09.

A csábítás kilenc szabálya - Sarah MacLean

írta: bookgirl
A csábítás kilenc szabálya - Sarah MacLean

avagy romantikus sztori az 1800-as évekből...

tumblr_mo6qmh1bCB1sr535ro1_500.jpg

A könyvre úgy találtam rá, hogy épp egy olyan olvasmányt kerestem ,ami úgymond nem hétköznapi, szórakoztató és mégis könnyen lehet vele haladni. És IGEN ezzel a három szóval mindent össze lehet foglalni róla.

  • Nem hétköznapi: Kezdjük ott , hogy a 19. század elején járunk és ezzel minden megvan magyarázva, hiszen az igazat megvallva, még sose olvastam a kort ilyen nagyszerű leíró könyvet.
  • Szórakoztató: Már maga a kalandok sorozata , amit a főhősnőnk átél, persze emellett a szerelmi szál kialakulása, bonyodalmai.
  • Könnyen lehet vele haladni: Hát ezt azzal tudnám a legjobban alátámasztani, hogy egy bő délután alatt kiolvasható a könyv.

De fejtsük ki kicsit bővebben a dolgokat:

Fülszövege:covers_277871.jpg

"Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.

Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!

De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.

Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk"

Már maga a fülszöveg is egy nagyszerű történetet sejtet, de akinek még ettől sem jött meg a kedve, azoknak íme itt a könyvről az én kis kedvcsinálóm. :)

Első ránézésere csak annyit lehet mondani, hogy ez egy GYÖNYÖRŰ SZÉP borító...

A történetről már sokat elárul a fülszöveg: (ha egy címben kéne összefoglalnom "Lady Calpurina kalandjai") Egy nagyon ötletes alaptörténetet teremtett az írónő, azaz kaptunk egy vénkisasszonyt, aki példamutató életét éli és már beletörődött, hogy sohase megy férjhez. Mivel úgy érzi, hogy már nincs semmi vesztenivalója, ír egy olyan listát,amely az ő szürke-kisegér-életét izgalmasabbá teszi. Persze a tételek között találunk olyanokat, amelyekre a kor hölgyeinek még gondolniuk sem lehetett. Az első kaland megvalósításától kezdve csak bonyolódnak a dolgok Callie-Ralston márki között, és az olvasó még nem is sejti, hogy mik fognak még itt történni...

Szóval a szereplők mind nagyon aranyosak és szerethetők.

Calpurina/Callie : Akinek tetteihez a kellő lökést húga bimbózó szerelmi élete adja. Már az elején ki kell jelentenünk, erről a nőről, hogy valóban bátor, bárki bármit mond.

– Semmi szükség a gúnyolódásra, Benedick – mondta Callie. -Ez nem valami illendő.
– Az persze nagyon is illendő, ha egy hajadon lady, egy gróf lánya, London egyik legmegrögzöttebb nőcsábászát kéri meg, hogy ajánljon egy fogadót. Ez aztán tényleg az.
– Ebben a megvilágításban értem, hogy a történet némileg problematikusnak tűnhet.
– Tűnhet?? – Benedick újra idegesen a hajába túrt. – Az ördög bújt beléd?
                                                                                                                      -Callie, Benedick

Ralston márki/Gabriel St. John : Aki, csak London legnagyobb nőcsábászaként ismert. Anyjának köszönhetően igen szkeptikusan áll a szerelemhez, átélte, amint az apját teljesen tönkretette.

– Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy az egész klubban senki nem vette észre, hogy pont annyira hasonlítasz egy férfira, mint egy zsiráf.
                                                                                                                                                                           -Ralston

 

A többiek úgy voltak jók , ahogy meg lettek írva. Felbukkan egy új családtag, eljegyzésre kerül sor és kapunk egy pénzéhes kérőt is...

 

 

Callie-nek tágra nyíltak a szemei a csodálkozástól.
– Azt hiszi, hogy a testvére rajta van a listámon?
– Igen, pontosan.
A férfi szemeiben olyan érzés tükröződött, amelyet Callie nem tudott hová tenni.
– Így van? – kérdezte a férfi.
Callie-nek muszáj volt nevetnie, annyira buta volt a kérdés.
– Nem, Ralston, ez nem így van. Biztosíthatom arról, hogy ha szerepelne egy férfi a listámon, akkor az biztosan nem a fivére lenne.
– Hanem ki?
Akármennyire is ellentmond a józan észnek, te lennél az, te tökfej.

Kifejezetten kedveltem , a valósághű leírását egy adott bálnak, hiszen az emberek nem sokat változtak azóta sem mindig találnak valami, beszédtémát avagy hamar beindulnak a pletykák a nívós eseményeket.

 Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet, nem okoz csalódást. Nekem első olvasást után kedvenccé vált és eddig csak jókat olvastam róla...

 

Jön a folytatás , meg decemberben jelenik meg ha jól tudom, és a másik St John testvér történetét olvashatjuk.

 

Szólj hozzá

Romantikus Erotikus Történelmi romantikus