2014. okt 23.

Eleven testek- Isaac Marion

írta: bookgirl
Eleven testek- Isaac Marion

Avagy olvassuk zombis könyveket...

 

r-and-julie-warm-bodies-18142-1920x1200.jpg

Az 1. zombis könyvem. hihi  ^-^"TN6_B1048768.JPG
Kapóra jött egy könyvesbolt akciója is , melynek keretein belül extra kedvezményekkel jutottam hozzá( nagyörömömre). Miután hazaértem belevettem magam a fotelembe és neki kezdtem. Mit ne mondjak, még az egész hétvégémet sem vette el olyan hamar befejeztem. És akkor elég ennyi háttér infó.
Térjünk a lényegre. Először átlapozva szemet ütöttek a fejezeteket elválasztó emberi testrészek orvosi rajzai, ami véleményem szerint csak még érdekesebbé teszi a könyvet olvasója számára. Úgyhogy pluszpont az írónak. :D Igaz a belőle készült filmet hamarabb láttam, de még így is azt kell mondanom mindkettő egyaránt tetszett. :)

A történetet nagyszerűen össze foglalja a könyv fülszövege:

 

"R zombi. Nincs neve, nincsenek emlékei, és szívverése sincsen. Álmai azonban igenis vannak. Ő egy kicsit más, mint a többi hulla.

Egy elhagyott város romjai között találkozik egy lánnyal. Julie-nak hívják, és mindenben szöges ellentéte azoknak, akikkel R addig a napjait töltötte: szenvedélyes, okos és nagyon is él. Egy vibrálóan élénk színfolt a kietlen szürke képen. Maga sem érti, miért, de R ahelyett, hogy megenné, inkább megmenti Julie-t. Idővel furcsa, feszült, ám mégis gyengéd viszony kezd kibontakozni köztük.

Még sosem történt ehhez hasonló. Bár ellentmond minden logikának vagy törvénynek, Julie hatására R többé nem képes belenyugodni a halálába. Ismét lélegezni, élni akar. Ám a rideg, pusztulásnak indult világot már csak komoly harcok árán lehet megváltoztatni…"

 

Szóval igen egy zombi szemszögéből látunk mindent. A történet is köré épül az ő tettei és a változni akarására. A szereplőknek is megvannak, a maguk története, ki hogyan élte meg a "zombisodást".

Róluk csak pár mondatban nyilatkoznék:

R a zombi: Igaz ugyan , hogy a könyvben egy lehetséges irodai dolgozónak festi le magát, a filmben már egy tini jön vissza, (de ez csak apró lódítás a könyvhöz képest). Szerintem egy remek szereplő, akit ugyan fojtogat a lelkiismerete tette miatt, de közben munkálkodik benne az a tudat, hogy ő más akar lenni, ő változni szeretne. A másik említésre méltó dolog vele kapcsolatban, hogy a gondolatok csak úgy szaladgáltak a fejében, de a megszólalást még gyakorolnia kell... ;)

 

Julie: A könyvben kapunk egy eléggé balhés lány ,aki korán elkezdte a bajba kerülést. Egy nagyon bátor és talpra esett lányról van itt szó, aki nagyon is tenni akar a közösségért, mármint ami megmaradt belőle.

 

A mellék szereplők is megállták a helyüket a könyvben. Sok helyen hangosan nevettem. Mégis ami a legjobban megfogott a történetben az, az volt ,hogy a határait feszegető zombi többre vágyik annál mint aki/ami. Változni akar és nem csak maga miatt, hanem egy lány miatt. A történet végső soron kifejezi, hogy a szerelem tényleg "csodákra" képes. (Most már mondhatjuk, hogy minden esetben... :)

És végezetül elérkeztem a könyv végéhez ,ami egy óriási pofonnal várt a célegyenesben, ugyanis számomra eléggé durvára sikeredett. Óriás csattanót adott számomra az író ezzel a rövid kis akció jelenettel, nem kifejezetten gondolom azt , hogy ez nagyon szükséges lett volna , de mindegy. Végül mindenre találnak megoldást(szerencsére). :)Második részt nem feltétlenül igényel(bár kíváncsi lennék rá...)

Ennyi lett volna röviden a véleményem.

Nálam 5/5 pontot érdemel. Ajánlom azoknak az olvasóknak akik szeretik a nem mindennap történeteket, akcióval, mert nem fognak csalódni.

Extra az íróról:

Isaac Marion egész életében Seattle-ben élt. Nem végzett el semmilyen egyetemet, nem nyert díjat, nincs felesége, sem gyereke. Van viszont egy zenekara, képeket fest, és első regényével gyökeresen megváltoztatta a zombikról alkotott elképzeléseinket.

Szólj hozzá

Zombi Fantasy Disztópia